27 Березня 2024 17:19

Інформаційний захід «Інфо-Дей» та захід із розповсюдження інформації для інших цільових груп у Львові: день ІІ

Триває інформаційний захід, організований командою «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ в місті Львів у рамках виконання проєкту HEOinUA. 27 березня відбувся захід із розповсюдження інформації для інших цільових груп. Цей день був присвячений винятково Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», її особливостям та практичним аспектам участі в ній.

Ігор Таранов, кандидат економічних наук, доцент, керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ розпочав свій виступ із вітальним словом, а також представив слухачам практичні аспекти участі у Програмі «Горизонт Європа» від етапу пошуку конкурсу до подання заявки. Докторка філософії в галузі права, головна спеціалістка Офісу Юлія Ремінська докладно розповіла про юридичні аспекти участі у Програмі. Доповідачка порушила таку тему для учасників та потенційних аплікантів, що викликала велике зацікавлення, адже правнича допомога та юридичні особливості укладання будь-яких угод є надзвичайно важливими.

Зі свого боку Ольга Палеха, кандидатка економічних наук, головна спеціалістка «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ окреслила фінансові питання участі у Програмі. Формування бюджету за кожною конкурсною заявкою – також надзвичайно важливий аспект участі в конкурсах, оскільки збалансованість бюджету є визначальним чинником для успішності реалізації завдань проєкту. Кандидат фізико-математичних наук, головний спеціаліст Офісу Григорій Наумовець презентував учасникам інформаційного заходу можливості й переваги Рамкової програми «Горизонт Європа» для бізнесу.

Окрім цього, Наталія Діденко, кандидатка сільськогосподарських наук, заступниця керівника «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ надала детальну інформацію про WIDERA (Розширення участі та зміцнення європейського дослідницького простору) – четвертий «наскрізний» елемент Програми. Його мета – зменшення існуючої різниці між країнами-лідерами та країнами, які відстають у сфері досліджень і розробок, що є необхідною умовою для українських науковців, дослідників та інноваторів у складних умовах сьогодення.

Темою презентації головної спеціалістки Офісу Таїсії Симочко став практичний екскурс порталом «Funding and Tenders Portal» та окремі аспекти підготовки проєктних пропозицій». Поза тим, доповідачка детальніше зупинилася на наскрізних аспектах Програми «Горизонт Європа», адже була номінована Національним контактним пунктом Програми «Горизонт 2020» та має великий досвід щодо особливостей участі в Рамкових програмах, фінансованих Європейським Союзом.

Присутні ставили багато вузькоспеціалізованих питань, що стосувалися як Програми загалом, так і окремих її напрямів та аспектів, на які отримали вичерпні відповіді від фахівців.

Нагадаємо, що напередодні «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ провів у Львові «Інфо-Дей», під час якого учасникам презентували не тільки Програму «Горизонт Європа», а також ініціативи COST, активності Erasmus+, інноваційний розвиток України через призму діяльності УКРНОІВІ, діяльність EIT Community RIS Hub в Україні та інші міжнародні програми. Подія організована для представників закладів вищої освіти, наукових установ, малого та середнього бізнесу, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій.

Інші новини

26 Квітня 2024

«Над моїм будинком летіли ворожі бомбардувальники з півтонними бомбами»

Вчений з Харкова досліджує, як українці реагують на загрози і виклики війни Війна змінила і продовжує змінювати українців. Наше суспільство  доросліш

25 Квітня 2024

Колектив Національного фонду досліджень України щиро вітає першого Голову НФДУ Леоніда Петровича Яценка з Днем народження!

За Вашими досягненнями стоять десятиліття наполегливої праці та надзвичайної мудрості. З нагоди цього особливого ювілею, бажаємо щирої радості, натхне

Запрошуємо на 1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки проєкту Open4UA

Семінар відбудеться онлайн на платформі Zoom, 30.04.2024 р., 15:00-17:00 за Києвом, робоча мова – українська. Цей захід є першим із серії шести онлай

У Любляні проходить третє коло семінарів в рамках виконання проєкту Open4UA

23-26 квітня 2024 року представники Національного фонду досліджень України беруть участь у третьому колі навчальних семінарів з відкритої науки та оціню

24 Квітня 2024

Фундація Польської Науки (FNP) оголошує четвертий конкурс програми “ДЛЯ УКРАЇНИ”

Фундація Польської Науки (FNP) оголошує четвертий конкурс програми "ДЛЯ УКРАЇНИ". Завдяки цій ініціативі науковці з України можуть налагодити співпрацю